Nieuw crematorium

Nieuw crematorium op Haagse begraafplaats St. Barbara in 2021 geopend
 
Komende zomer start de bouw van een crematorium op de begraafplaats St. Barbara. Het nieuwe crematorium wordt gebouwd op het terrein van St. Barbara, bij de condoleanceruimte en de 24-uurs rouwkamer. Naast de huidige faciliteiten bouwt Stichting R.K. Begraafplaatsen een bijzondere bezinningsruimte waar men een kaarsje brandt, een moment rust vindt of een boterhammetje eet in de lunchpauze. Begraafplaats St. Barbara en het toekomstige crematorium verwelkomen iedereen. Naar verwachting opent het crematorium in 2021 haar deuren. 
 
Stichting R.K. Begraafplaatsen wenst al lange tijd een crematorium op het terrein van St. Barbara. De eerste plannen voor een crematorium dateren uit 1964. Directeur Astrid Oranje en het huidige bestuur zien de toegevoegde waarde van een crematorium en hebben de knoop doorgehakt. 
 
“Het nieuwe crematorium wordt een mooie aanvulling op ons huidige aanbod op begraafplaats St. Barbara, het maakt onze dienstverlening compleet. Het wordt het enige crematorium in het centrum van Den Haag, in de Binckhorst. Deze wijk is volop in ontwikkeling, mede door de komst van de Rotterdamsebaan, vele creatieve start ups en minimaal vijfduizend woningen. Wij zijn trots dat ons crematorium een steentje bijdraagt aan de transformatie van de Binckhorst” aldus Oranje.
Een modern ontwerp met een klassiek tintje, waarbij de buitenomgeving wordt betrokken bij het dagelijks gebruik. Architectenbureau Queeste houdt rekening met optimale inval van daglicht en creëert een warme sfeer. Een opmerkelijke keuze: de fundering van het crematorium bestaat deels uit zand dat tijdens de bouw van de Rotterdamsebaan uit de grond werd geschept. De tunnelbouwers hebben dit geschonken aan St. Barbara, wat symbool staat voor de verbinding met de directe omgeving. 
 

Deel dit bericht

U bent hier