ALLERZIELEN 2023

                                                                  
 
                                                                AANPASSING ALLERZIELEN
 
Vanwege de storm Cairan en Code Oranje is besloten om vanmiddag enkel om 16.00 uur de H. Mis door te laten gaan.
Daarna is er gelegenheid om iets te drinken in de koffiekamer.
 
DE BEGRAAFPLAATS SLUIT OM 18.30 UUR.
 
Er zal dit jaar GEEN zegening van de graven plaatsvinden en ook de fakkels en vuurkorven zullen niet worden aangestoken.
 
Het spijt ons zeer dat dit besluit genomen moet worden, maar veiligheid staat voorop.
 
LIVESTREAM
De mis van St. Barbara is ook te volgen via een livestream link:
 
 
Met vriendelijke groet,
 
Astrid Oranje, directeur PAX
 
 
----------------------------------------------------------------------------------
 
 
Allerzielen 2023
 

Donderdag 2 november a.s. staat weer geheel in het teken van Allerzielen. Zowel op begraafplaats St. Petrus Banden, begraafplaats St. Barbara en crematorium PAX zal de traditionele viering in het licht worden gehouden.
Pastoor Dolf Langerhuizen zal de mis voorgaan op St. Barbara en pastoor Ad van der Helm gaat de dienst voor op St. Petrus Banden.

Zoals ieder jaar begint de dienst op beide begraafplaatsen om 16:00 uur. Gezien de drukte van vorige jaren is er ook de mogelijkheid om buiten de dienst te volgen, mocht er onverhoopt in de kapel of de koffiekamer geen plaats meer zijn. Wij adviseren u daarom warme kleding te dragen.

De namen van de overledenen van 3 november 2022 tot en met 2 november 2023 worden getoond op schermen in de kapel en in de koffiekamer gedurende de viering en ook daarna tot 20:00 uur. Dit jaar zijn voor het eerst ook de namen opgenomen van overledenen die zijn gecremeerd in het nieuwe Crematorium Pax op St. Barbara dat op 25 mei officieel is geopend met de inzegening door de Bisschop van Rotterdam Mgr. dr. Hans van den Hende.


Bij de bezinningsruimte van het crematorium kunnen nabestaanden een kaars ophalen en een sticker om een persoonlijke wens of boodschap op te schrijven. Na de dienst kan onder begeleiding van de dames van het crematorium de brandende kaars op het verstrooiveld geplaatst worden. 

In tegenstelling tot vorig jaar is het niet meer nodig om u aan te melden voor zegening of een fakkel. De fakkel kunt u in de middag voor of na de mis afhalen op de begraafplaats en zelf plaatsen bij het graf. Voor zegening van het graf adviseren wij u meteen na afloop van de dienst naar het graf te gaan, omdat vooraf niet bekend is welke route de pastoor en zijn assistent over de begraafplaats zullen lopen.

Mooi samengestelde herfststukjes zijn vanaf een week voor 2 november te koop op de begraafplaats ad € 15,-. Alleen contante betaling is mogelijk.
De koffiekamers op beide locaties zijn weer open om ook in licht en warmte met elkaar te kunnen genieten van een warme drank met kleine lekkernijen of wellicht een glas Glühwein op St. Petrus Banden en een kop warme chocomel met slagroom op St. Barbara.

 

Deel dit bericht

U bent hier