Nieuwsbrief Rotterdamsebaan

Nieuwsbrief Rotterdamsebaan april 2016
De gemeente Den Haag werkt aan de bereikbaarheid van stad en regio. Om de bereikbaarheid te verbeteren, legt de gemeente de komende jaren de Rotterdamsebaan aan. Dit wordt de nieuwe weg tussen knooppunt Ypenburg (A4/A13) en de Centrumring van Den Haag.

Krachten bundelen

De gemeente en de hoofdaannemer bundelen de krachten: deze zomer verhuizen beide teams naar bouwketen op het terrein van de voormalige P+R Hoornwijck.  

Op 4 april is gestart met het bouwen van 2 keten. Hier komen ongeveer 150 werkplekken. Rond de zomer zijn de bouwketen klaar en kunnen de medewerkers aan de slag op de plek waar zij de komende jaren zullen werken. Op het terrein is voldoende parkeergelegenheid voor de medewerkers.

Er wordt geen overlast of verkeershinder verwacht tijdens de bouw van de keten. De werkzaamheden worden uitgevoerd op werkdagen tussen 7.00 en 18.00 uur

­

Nieuwe routes Saturnusstraat

De route Regulusweg-Supernovaweg wordt vanaf 1 mei de hoofdroute voor het verkeer. Om te zorgen voor zo min mogelijk onderbrekingen op deze route wordt de Saturnusstraat afgesloten van de Regulusweg.

Voor de bereikbaarheid van de Saturnusstraat legt de gemeente dit voorjaar een nieuwe weg aan: de verlengde Melkwegstraat. Deze verbindt de Maanweg met de Saturnusstraat. Zo ontstaat een nieuwe route om de Saturnusstraat in en uit te rijden.

Op 11 april gaat de verlengde Melkwegstraat open in een tijdelijke vorm. Op diezelfde dag gaat de Saturnusstraat op de kruising met de Regulusweg dicht voor doorgaand verkeer. Het verkeer maakt dan al gebruik van de tijdelijke weg, terwijl ernaast de definitieve verlengde Melkwegstraat wordt aangelegd. Eind juni is deze klaar. Kijk voor meer informatie en routes op DenHaag.nlLees meer >>>

 

Een nieuw tijdperk voor de archeologen

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Na de bijzondere opgravingen van de afgelopen 2 jaar rondom het boortracé van de Rotterdamsebaan, breekt nu een nieuw tijdperk aan voor de archeologen. Het veldwerk is klaar en de meer dan 100.000 vondsten worden op dit moment gewassen en gesorteerd.

De vraag is, wat deze vondsten zeggen over wat zich in de Romeinse tijd en in de Middeleeuwen heeft afgespeeld in de Vlietzone. Een belangrijke conclusie is in ieder geval dat er grote verschillen waren hoe tijdgenoten woonden en leefden binnen dit relatief kleine gebied. Dat geldt zowel voor de Romeinse tijd als de Late Middeleeuwen. Daarbij laten de vondsten zien dat de toenmalige bewoners bepaald niet arm waren.

In de komende jaren gaan de archeologen verder met het uitwerken van de gegevens. Houd de nieuwsbrief in de gaten voor het laatste nieuws hierover.

Nieuw parkeerterrein voor familiepark Drievliet

Eind maart opende familiepark Drievliet weer haar deuren en konden de bezoekers parkeren op een gloednieuw parkeerterrein. Door de komst van de Rotterdamsebaan moest het oude parkeerterrein verplaatst worden. Het nieuwe terrein ligt tussen de Molensloot en Drievliet. De aanrijroute blijft voorlopig hetzelfde.

Terwijl de projectorganisatie Rotterdamsebaan bezig was met de aanleg van dit nieuwe parkeerterrein, heeft Drievliet 2 nieuwe attracties toegevoegd aan het familiepark. Tot en met 23 april is Drievliet in de weekenden te bezoeken, daarna is het park dagelijks geopend.

 

Mercuriusweg krijgt nieuwe inrichting

Voordat de Combinatie Rotterdamsebaan start met het aanleggen van de Rotterdamsebaan, gaan zij eerst de Mercuriusweg herinrichten, tussen de Binckhorstlaan en de Neherkade. Daarnaast wordt op de Binckhorstlaan tussen de Mercuriusweg en de Poolsterstraat het riool vervangen.

Erik-Jan Mann, omgevingsmanager bij de Combinatie Rotterdamsebaan: ‘Voor ons start het project met de herinrichting van de Mercuriusweg. Door deze weg als eerste een nieuwe inrichting te geven, blijft de Binckhorst tijdens de bouw van de Rotterdamsebaan goed bereikbaar. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd zodat altijd 2 rijstroken per rijrichting beschikbaar blijven op de Mercuriusweg.’

De Combinatie Rotterdamsebaan start in mei met het van gevel tot gevel aanpakken van de weg. Fietsers krijgen een gloednieuw fietspad in 2 richtingen en er komt meer ruimte voor groen. Na de herinrichting sluit de Mercuriusweg naadloos aan op de hoofdroute Binckhorstlaan-Supernovaweg-Regulusweg. Eind dit jaar is het werk klaar.

 

Vragen? Kom langs tijdens het inloopspreekuur

Vragen over het voorbereidende werk in de Binckhorst, zoals het verleggen van kabels en leidingen langs de Binckhorstlaan? Elke woensdag van 15.00 tot 16.00 uur is er een inloopspreekuur in het Trefpunt Rotterdamsebaan. U kunt aanbellen bij de voordeur van Binckhorstlaan 172, Den Haag en doorlopen naar de 1e etage.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Krijgt u deze nieuwsbrief doorgestuurd? U kunt de nieuwsbrief ook rechtstreeks van ons ontvangen. Meld u aan via de site.

Volg de Rotterdamsebaan

Wilt u dagelijks op de hoogte blijven van het project Rotterdamsebaan? Volg het project dan via FacebookTwitter en Flickr!

Deel dit bericht

U bent hier