Lezing Filosofie

Filosoferen op begraafplaats St. Barbara
Heeft u ’s avonds wel eens een begraafplaats bezocht? U bent uitgenodigd op woensdagavond 17 februari. Stichting R.K. Begraafplaatsen organiseert voor de tweede maal een interactieve lezing Filosofie & Herinnering, op begraafplaats St. Barbara op de Binckhorst. De lezing wordt begeleid door filosoof Loek van Rooij, afgestudeerd filosoof aan de Erasmus Universiteit. 

Lezing over herinnering; het leven als verhaal
Het leven als een verhaal. Geschiedenis, gevoed door herinneringen. Soms lijkt het leven net een verhaal. En misschien is het dat ook wel. Een verhaal dat wij onszelf vertellen, een verhaal in een verhaal. Wie “ik” ben wordt ook bepaald door wat ik nog wil, door de toekomst.

De wisselwerking tussen herinnering en toekomst zal het centrale thema zijn van deze lezing. In hoeverre wordt wat we doen bepaald door het verleden? In hoeverre wordt onze herinnering gekleurd door onze visie op de toekomst, of door het verhaal dat we aan onszelf vertellen? 

Als we het leven opvatten als verhaal, doet de vraag zich voor wie de auteur is. Zijn wij dat zelf? Is het onze natuur of cultuur? Wie of wat, met andere woorden, is verantwoordelijk voor mijn leven? 
“Stories are lived before they are told-except in the case of fiction.” - Alisdair MacIntyre

Interactieve lezing Filosofie & Herinnering
Wegens grote belangstelling bij de vorige lezing, graag van tevoren aanmelden via projecten@paxrkb.nl
| 070-3503718

- Woensdag 17 februari 2016
- 19:00 – 21:00 inloop vanaf 18:30
- Inclusief drankje en borrelhapje
- Begraafplaats St. Barbara
- St. Barbaraweg 6, Binckhorst, Den Haag

Deel dit bericht

U bent hier