Afscheid

Wat kost een uitvaart / begrafenis?

De kosten van een uitvaart zijn sterk afhankelijk van uw individuele wensen. U kunt overleggen met uw eigen uitvaartondernemer. Mocht u verder vragen hebben, dan staan wij u graag te woord hierover: #070-3503718.

Welke faciliteiten biedt St. Barbara?

Steeds meer mensen hebben uitgesproken wensen en ideeën over hun eigen uitvaart of die van een dierbare. Begraafplaats St. Barbara houdt zoveel mogelijk rekening met uw wensen. De complete uitvaart op maat kan op de monumentale begraafplaats St. Barbara plaatsvinden. U vindt onze faciliteiten onder het kopje "diensten". U bent van harte welkom voor een afspraak. Mw. A. Oranje bespreekt verschillende mogelijkheden met u. begrafenissen@paxrkb.nl |  # 070-3503718

Opbaren van een dierbare, wat is er mogelijk?

Op begraafplaats St. Barbara bieden wij u de mogelijkheid om de overledene op te baren. Het opbaren van een dierbare kan, maar hoeft natuurlijk niet. Mocht u ervoor kiezen voor een opbaring van de overledene, dan kan deze opbaring op verschillende plaatsen georganiseerd worden. De meest gemaakte keuzes zijn een opbaring (bij iemand) thuis of in een rouwkamer. De overledene kan in bed of bijvoorbeeld in een kist worden opgebaard. Nabestaanden kunnen ook kiezen voor een combinatie van thuis opbaren en opbaren in een rouwkamer. U kunt op begraafplaats St. Barbara rustig afscheid nemen. U bent van harte welkom om te komen kijken naar onze rouw / en condoleancekamer. Neem gerust contact op met ons: 070-3503718 | begrafenissen@paxrkb.nl.   

Muziek, wat is er mogelijk tijdens een uitvaart?

Muziek is een mooie manier om emoties toe te laten tijdens het afscheid nemen. Uw muziekwensen voeren wij graag uit, kosteloos. De muziek levert u zelf aan, of via uw uitvaartbegeleider uiterlijk 24 uur tevoren. Een live optreden is uiteraard ook mogelijk, bijvoorbeeld een pianoconcert. U kunt dit zelf of samen met uw uitvaartbegeleider regelen. Extra kosten hiervan komen voor eigen rekening.

Uitvaartplechtigheid met gebruik van kapel, kan dat?

Gemiddeld duurt een uitvaartplechtigheid anderhalf uur, inclusief het gebruik van de kapel voor maximaal 30 minuten (langer is mogelijk, graag bespreken wij de mogelijkheden op voorhand). Bij de kapel is het gebruik van de muziekinstallatie en luidklok inbegrepen. Op verzoek kan van de plechtigheid een opname worden gemaakt.

Kapel en/of koffiekamer zonder uitvaart, kan dat?

Een dierbare verliezen is erg ingrijpend. Het kan zo zijn dat u op een bepaalde dag wilt gedenken. Een plechtigheid of samenkomst in de kapel en/of een koffiekamer zijn hier op ingericht. Ook is het mogelijk om een plechtigheid - voorafgaande aan een crematie of begrafenis elders - te laten plaatsvinden op onze begraafplaats. U kunt deze ruimten huren in overleg op voorhand. De minimale huurtijd bedraagt een uur.

Kan ik langer gebruik maken van kapel en/of koffiekamer?

Als u veel mensen verwacht tijdens de uitvaart, u verwacht veel sprekers tijdens het afscheid: kortom, is de standaard dertig minuten te kort voor uw uitvaart? Wij denken graag met u mee op voorhand. Het is belangrijk dit vooraf te bespreken om teleurstelling te voorkomen, tijdens de plechtigheid is dat helaas niet altijd mogelijk meer.

Kan een uitvaart ook in het weekend georganiseerd worden?

Om het tijdstip van de begrafenisplechtigheid te bepalen, overlegt de uitvaartverzorger telefonisch met de Stichting R.K. Begraafplaatsen. Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 15.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur, zaterdag na 13.00 uur wordt alleen bij gebleken noodzaak daartoe begraven.

Wat mag er wel / niet meegegeven worden in de kist?

Losse bloemen of (kinder) tekeningen mogen met de overledene mee worden gegeven. Er mag geen glas in of aan de kist zijn aangebracht, er mogen geen mobiele telefoons en andere schadelijke niet-lichaamseigen artikelen in de kist worden meegegeven.

Deel dit bericht

Abonneren op Afscheid

U bent hier