Nieuwsbrief Rotterdamsebaan Nov. 2015

De november-nieuwsbrief van de Rotterdamsebaan is uit; hier vindt u de link naar de gehele nieuwsbrief. We hebben een aantal artikelen uitgelicht voor u, die rondom St. Barbara spelen. 

1. Herinrichting Saturnusstraat

Meer ruimte voor groen, een prettige looproute voor voetgangers en van gevel tot gevel een heel nieuwe inrichting. Vanaf begin oktober tot eind december 2015 wordt gewerkt aan de herinrichting van de Saturnusstraat.

In de nieuwe situatie krijgt de Saturnusstraat een andere indeling met:

  • aan beide kanten van de straat parkeervakken die haaks op de weg staan, steeds een aantal vakken naast elkaar. De ruimte daartussen wordt gebruikt voor in- en uitritten van de bedrijven en krijgt een groene inrichting. Het aantal parkeerplaatsen neemt iets toe. 
  • een prettige looproute tussen de Caballero Fabriek en het Maanplein. De straatverlichting wordt verbeterd en de stoepen breder. Ook komen er plantenbakken en meer bomen. In de Saturnusstraat, tussen de Caballero Fabriek en de Melkwegstraat aan de oneven zijde, wordt een bijzonder element aan de openbare ruimte toegevoegd. Dit gebeurt in samenspraak met ondernemers in de omgeving, na afloop van de herinrichting. Lees meer hierover via deze link.

 

2. Virtual reality Rotterdamsebaan

De Rotterdamsebaan is uitgebreid in beeld gebracht in virtual reality. Beleef het traject van de Rotterdamsebaan op grote schermen in het Trefpunt Rotterdamsebaan. Of bekijk de basisversie online.

Rotterdamsebaan in virtual reality (VR) kunt u op grote schermen in het Trefpunt Rotterdamsebaanbekijken, maar ook online. Ontdek in een auto de route van de Rotterdamsebaan of vlieg er in vogelvlucht over heen. Ook kunt u bekijken hoe de tunnel uitkomt in de Vlietzone en wandelen door het Molenvlietpark. U krijgt een goed beeld van de nieuwe weg en alle veranderingen in de omgeving.

Laptop of computer
De online versie van de virtual reality kunt u bekijken via uw laptop of computer. Bekijken op een mobiele telefoon of tablet is helaas niet mogelijk. Bij het eerste bezoek aan de VR moet u de plugin ‘Unity webplayer’ installeren. Een tip is om de kwaliteit van de VR op ‘standaard’ in te stellen. De legenda vindt u links onderin de balk van de VR en rechts bovenin. Lees meer hierover via deze link.

Nieuwsbrief Rotterdamsebaan November 2015

 

Deel dit bericht

U bent hier