Agenda 2017: optredens, lezingen en gedenkbijeenkomsten

Agenda 2017: optredens, lezingen en gedenkbijeenkomsten op St. Barbara en St. Petrus Banden

Begraafplaats St. Barbara, St. Barbaraweg 6, 2516 BT, Den Haag

 • Open Dag St. Barbara - 8 januari 2017, 12:00 – 16:00
  Graag bieden wij u een kopje koffie aan terwijl u een bezoek brengt aan onze gerenoveerde condoleance – en rouwkamer op begraafplaats St. Barbara. Het resultaat van de verbouwing is verbluffend. Vanaf heden vindt u moderne, stijlvolle ruimtes om afscheid te nemen én een 24-uurs rouwkamer op St. Barbara.
 • Week van de Begraafplaats - 27 mei t/m 4 juni 2017
  De Week van de Begraafplaats is een landelijk initiatief, waarbij begraafplaatsen laagdrempelige activiteiten organiseren. Op deze manier willen Nederlandse begraafplaatsen toegankelijker worden voor een breder publiek. Meer informatie vindt u hier: www.deweekvandebegraafplaats.nl.

  Stichting R.K. Begraafplaatsen organiseert in deze week een concert door musici van de Academie voor Jong Muzikaal Talent (AMT). De kinderen die optreden zijn bezig met een voor-opleiding voor het conservatorium.

  In 2016 hebben getalenteerde jonge musici opgetreden in de kapel op de co-locatie, begraafplaats St. Petrus Banden. Het publiek was erg enthousiast na afloop over het concert. Stichting R.K. Begraafplaatsen biedt u dit optreden aan. Meer informatie vindt u hier: http://www.academiemuzikaaltalent.nl/
 • Herfstconcert - oktober 2017
  datum en meer informatie volgt.
 • Allerzielen in ‘t Licht - 2 november 2017 
  Op 2 november gedenken wij de overledenen van het afgelopen jaar tijdens “Allerzielen in het Licht”. De dienst vindt plaats op beide begraafplaatsen St. Barbara en St. Petrus Banden. 

  Om 16:00 start de eucharistieviering op begraafplaats St. Barbara. Tijdens deze dienst worden de namen voorgelezen van de overledenen die bij de Stichting zijn begraven tussen 2 november 2016 en 1 november 2017. Geestelijke Dolf Langerhuizen of Ad van der Helm (de verdeling is nog niet bekend) zal na de dienst de begraafplaats zegenen. Op verzoek zegent hij tevens uw graf. 
   
 • Gedenkavond - eind december 2017
  In de donkere dagen tussen kerst en de jaarwisseling bieden wij u graag een warm welkom op begraafplaats St. Barbara. Naast een grafbezoek kunt u kijken naar een bijzondere optreden. Meer informatie volgt. Begraafplaats St. Barbara is op 28 december geopend tot 20:00.

  Alle data zijn onder voorbehoud. Meer informatie vindt u op deze website en op Twitter en Facebook.
   

Begraafplaats St. Petrus Banden, Kerkhoflaan 10, 2585 JB, Den Haag

 • Lezing Filosofie - datum volgt
  Een lezing over Filosofie en Herinnering door een jonge denker. Wij zijn momenteel bezig met de organisatie hiervan, de exacte datum en meer informatie over de gastspreker volgt.
 • Week van de Begraafplaats - 27 mei t/m 4 juni 2017
  De Week van de Begraafplaats is een landelijk initiatief, waarbij begraafplaatsen laagdrempelige activiteiten organiseren. Op deze manier willen Nederlandse begraafplaatsen toegankelijker worden voor een breder publiek. Meer informatie vindt u hier: www.deweekvandebegraafplaats.nl

  Stichting R.K. Begraafplaatsen organiseert in deze week een optreden van het jazz trio ‘Pierre et les Optimistes’, de exacte datum en meer informatie volgt.

  In 2016 heeft dit muzikale trio opgetreden in de kapel op de co-locatie, begraafplaats St. Barbara, tijdens het I’m Binck Festival. Het publiek was erg enthousiast na afloop over het optreden. Stichting R.K. Begraafplaatsen biedt u dit optreden aan. Meer informatie vindt u hier: http://www.pierreetlesoptimistes.nl/
 • Open Monumentendag - 10 september 2017 
  Meer informatie volgt: http://www.openmonumentendag.nl/
   
 • Allerzielen in ‘t Licht -2 november 2017  
  Op 2 november gedenken wij de overledenen van het afgelopen jaar tijdens “Allerzielen in het Licht”. De dienst vindt plaats op beide begraafplaatsen St. Barbara en St. Petrus Banden.

  Om 16:00 start de eucharistieviering op begraafplaats St. Petrus Banden. Tijdens deze dienst worden de namen voorgelezen van de overledenen die bij de Stichting zijn begraven tussen 2 november 2016 en 1 november 2017. Geestelijke Dolf Langerhuizen of Ad van der Helm (de verdeling is nog niet bekend) zal na de dienst de begraafplaats zegenen. Op verzoek zegent hij tevens uw graf. 
   
 • Gedenkavond - eind december 2017
  In de donkere dagen tussen kerst en de jaarwisseling bieden wij u graag een warm welkom op begraafplaats St. Petrus Banden. Naast een grafbezoek kunt u kijken naar een bijzondere optreden. Meer informatie volgt. Begraafplaats St. Petrus Banden is op 28 december geopend tot 20:00.

Alle data zijn onder voorbehoud. Meer informatie vindt u op deze website en op Twitter en Facebook.
 

 

Deel dit bericht

U bent hier